Семинар: Фитболот

Дознајте сè
за Фитболот!

Фитболот е одличен реквизит за рекреативци и спортисти, посебно за вежби на трупот

Фитболот е достапен и евтин реквизит кој можете ефикасно да го употребувате во групни и индивидуални тренинзи!

Иако повеќето вежбачи и тренери користат само неколку вежби, постојат големи можности за употреба на овој реквизит во сферите на рекреација, фитнес, рехабилитација и превенција!

Ефикасно може да се користи и при групни тренинзи!

За да не барате вежби и да ги организирате според движења, мускулни групи и цели за вежбање, сето ова е направено за Вас на овој семинар!

fitball-seminar.jpg

КОЈ МОЖЕ ДА УЧЕСТВУВА?

Семинарот е наменет за сите фитнес и кондициски тренери коишто сакаат да научат вежби со фитбол и да ги применат при работата со клиенти, како и за сите спортисти и рекреативци коишто сакаат да го користат фитболот при тренинзите!

ШТО ДОБИВАТЕ?

Со ОНЛАЈН пристап до семинарот, добивате над 100 видео вежби кои се објаснети и демонстрирани. Покрај тоа, добивате стручна помош во врска со корекција и подобрување на Вашата техника на изведба, како и совети за примена во кондициски и фитнес тренинг. Со ОНЛАЈН семинарот добивате БЕСПЛАТЕН семинар ВО ЖИВО, за чиј термин ќе бидете известени.

fitball-trening-marino-basic.jpg

Која е целта на
семинарот?

Целта на семинарот е да им помогнеме на сите оние коишто сакаат да научат да тренираат и вежбаат со фитбол, и потоа тоа применат при својот или при тренингот со клиенти. Во денешно време имаме многу временски ограничувања или немаме пристап до центрите каде што можеме да научиме различни технологии за тренинг.

Затоа овој семинар има ОНЛАЈН верзија и се одржува ВО ЖИВО. Со тоа му се овозможува на секој да не чека, туку веднаш да започне со едукација и учење, а со самото тоа и да напредува. За да бидете успешен фитнес или кондициски тренер, ова е реквизитот чија употреба, методи и протоколи мора да ги знаете.

Содржина на семинарот:
Тренинг со фитбол во
спорт и рекреација

  1. Историја на фитболот
  2. Предности на вежбање со швајцарска топка
  3. Избор на големина на швајцарска топка
  4. Методи на прогресија
  5. Дополнителни упатства
  6. Изведба на вежби
  7. Програма на тренинг
  8. Литература
  9. Практичен испит
Реквизитот што не го користев премногу во мојата теретана е фитболот. Знаев неколку вежби, но по семинарот кој го посетував онлајн кај мојот ментор Марино Башиќ, научив вежби кои се прилагодени за рекреативци. Рекреативците веднаш прифатија да тренираат, бидејќи им овозможува скоро сите вежби коишто порано ги правеа со сопственото тело, да ги изведуваат и на фитбол. Предноста на вежбањето е зголемување на стабилноста и рамнотежата при вежбање на топка. Би сакал да го препорачам семинарот на оние коишто сакаат да напредуваат во својата работа, бидејќи на тој начин ќе го зголемат квалитетот на тренингот и ќе се воведат новини во секојдневното тренирање.
Лино Миани
Онлајн фитнес тренер за жени

Пријави се сега и ние ќе те информираме како да пристапиш кон ОНЛАЈН семинарот и кога е терминот на семинарот ВО ЖИВО!